Archive for the ‘Facebook’ Category

iLike – you like – we like på Facebook

Tuesday, November 29th, 2011 af Søren Madsen

Hvad er det så vi kan li på Facebook?  Det har undersøgelsen ‘I like‘ fra Center for Journalistik ved Syddansk Universitet set nærmere på. De undersøger hvad og hvordan vi deler/Like artikler, blogindlæg, nyheder m.m.

Få udvalgte artikler løber med al opmærksomhed på Facebook (Pol.dk)
Socialt. Vi deler artikler på Facebook for at glæde andre eller pleje vores netværk. Danskeres Facebook-links handler om fis og elsket stof, viser undersøgelse.

Facebook: Hvad like’r vi? (Videnskab.dk)
Hovedparten af historierne fra danske netmedier bliver aldrig delt på Facebook og får aldrig et ’like’. Få udvalgte historier løber med alle de opadvendte tommelfingre, viser ny dansk undersøgelse.

Her anbefales en undersøgelse fra The New York Times Customer Insight Group om The Psychology of Sharing
There has been an abundance of research on social media, but to date, no one has asked in a comprehensive way: why do people share? The Psychology of Sharing reveals groundbreaking research that fills this knowledge gap.

This study uncovers: 1/ Primary motivations for sharing 2/Six sharing personas 3/Essential steps for marketers aiming to get their content shared 4/Impact of sharing on Information Management 5/Cycle of sharing 6/Enduring role of e-mail in the age of social media

  Selve projeketet iLike: http://filip.journet.sdu.dk/ilike/ du kan hente data til videre analyse.

  Sociale netværks betydning for vores liv

  Friday, June 17th, 2011 af Søren Madsen

  PewInternet har udsendt endnu en undersøgelse i serien The Social Impact of Technology. Temaet er sociale netværks betydning for vores sociale liv.

  Link: Social networking sites and our lives

  Overview

  Questions have been raised about the social impact of widespread use of social networking sites like Facebook, LinkedIn, MySpace, and Twitter. Do these technologies isolate people and truncate their relationships? Or are there benefits associated with being connected to others in this way? The Pew Research Center’s Internet & American Life Project decided to examine social networking sites in a survey that explored people’s overall social networks and how use of these technologies is related to trust, tolerance, social support, and community and political engagement.

  Hele rapporten:

  Social networking sites and our lives (85 s./pdf)
  How people’s trust, personal relationships, and civic and political involvement are connected to their use of social networking sites and other technologies

  De to tidligere i serien er:

  Bibliotekerne og Facebook

  Saturday, June 4th, 2011 af Søren Madsen

  David Lee King har skrevet en artikel i American Libraries, om hvordan bibliotekerne kan komme bedst i gang med Facebook. Han skriver om den praktiske udførelse og giver gode tips til den videre arbejde.

  Facebook for Libraries
  It’s easy to use social media’s most popular tool to connect with your community

  Han uddyber på sin blog: Facebook for Libraries – an article in American Libraries.

  Brug billeder på Facebook

  Thursday, May 26th, 2011 af Søren Madsen

  Social Media Examiner giver 6 Tips to Enhance Your Facebook Page With Photos. Et billede skulle efter sigende sige mere end tusinde ord. Det gælder også på Facebook. Så brug billeder.

  #1: It’s Not Personal, It’s Business
  #2: Make Sure Your Photos Represent Your Brand Well
  #3: Post Shareable Photos
  #4: If You’re Local, Show It Off
  #5: Show Off a More Personal Side of Your Organization
  #6: Add New Photos Often

  Danmarks Forskningsbiblioteksforening på Facebook

  Friday, February 11th, 2011 af Søren Madsen

  Danmarks Forskningsbiblioteksforening (DF) har oprettet en side på Facebook. Du finder den på www.facebook.com/dfbib. Har du en Facebook-profil trykker du blot ‘Like’/'Syntes godt om’ og så er du på. Du kan dog nemt følge med på siden selv om du ikke har en profil.

  Beslutningen er ikke truffet ud fra et rationale der lyder, at når alle andre er på Facebook skal DF også være der. Bestyrelsen har drøftet det indgående og vi syntes det giver mening af flere årsager.

  DF er gået på Facebook af flere årsager

  • Facebook en nem anvendelig platform til at formidle nyheder fra bibliotekssektoren, rapporter og undersøgelser, trends og tendenser, gadgets, nyt fra foreningen og dens fora, REVY osv.
  • DF vil gerne være bindeled mellem den strøm af relevante biblioteksnyheder der kommer fra ind- og udland og medlemmerne og andre interesserede.
  • Herudover giver det medlemmerne et sted at dele ideer og viden, komme med ris eller ros til foreningen, efterspørge erfaringer osv.

  Sidens wall/væg er den absolut mest interaktive del af siden – her bliver der linket til nyheder, billeder fra forenings arrangementer, rapporter og undersøgelser  og det er her medlemmerne har mulighed for at poste nyt, ideer, feedback osv. Tage også et kig på REVY, hvor man finder links til bladet i fuldtekst, samt Fora hvor du finder informations om DF’s fora.

  Teksten er klippet fra Christian Lauersens meddelelse på forskbib-listen.

  dflib

  Nye virtuelle paradigmer

  Friday, January 14th, 2011 af Søren Madsen

  Mashable ser på nye paradigmer for virksomheder, der engagerer sig på de sociale medier: 5 New Paradigms for a Socially Engaged Company

  1. Culture

  The Old Paradigm: “Force people to do what you want.”

  The New Paradigm: “Give people what you want them to offer.”

  2. Mindset

  Old Paradigm: “Just put your body in the room.”

  New Paradigm: “Show up with a creative, open mindset.”

  3. Group Wisdom

  Old Paradigm: “All wisdom exists at the top.”

  New Paradigm: “Listen and make space for various voices.”

  4. Environment

  Old Paradigm: “Do what is normal.”

  New Paradigm: “Approach space creatively to serve the Vision

  5. Vision

  Old Paradigm: “Work to get a paycheck.”

  New Paradigm: “Make your work about something bigger.”’

  De kigger også på vores besættelse af Facebook. Om vi er, skal jeg ikke kunne afgøre. Men døm selv - Are We Too Obsessed With Facebook? [INFOGRAPHIC]

  Obsessed with Facebook
  Via: Online Schools

  Mashable forklarer også Why Google Acquired eBook Technologies. Men det er jo en anden historie.

  Bliv stedkendt på stedet

  Thursday, January 6th, 2011 af Søren Madsen

  Så kom Facebook Places endeligt til landet. Med Places kan du checke ind på forskellige lokaliteter. Så kan andre følge med i hvor du er og I kan finde hinanden. Virksomheder kan i nogen udstrækning også benytte det til markedsføring. Alternativer til Facebook Places er Foursquare og Gowalla.

  places

  HUSK at læse denne advarsel fra DR.dk: Sådan undgår du falske Facebook-checkins

  Her er et par nye udvalgte artikler, der kan anbefales om geosociale netværk.

  Tonia Yde Mørch: Her er jeg her er jeg…
  I 2010 skulle vi twitte. Nu skal vi lave »check-ins«. En bølge af nye stedbaserede sociale netværk som Foursquare tager kampen op mod Facebook. Det er ikke længere nok at fortælle verden, hvad du laver – men også hvor du er.
  Berlingske Tidende, d. 2. januar 2011, MS, s. 11 (artikel-id: e2619c27)

  Mads Petersson : Vi ved, hvor du er. Ved du det også?
  DER ER ET STORT UUDNYTTET POTENTIALE I GEOSOCIAL MARKETING. I Danmark er værktøjet først lige begyndt at gro, men first-movere kan opnå et betydeligt forspring ved i det mindste at overveje, om virksomhedens produkter egner sig.
  Markedsføring, d. 30.november 2010, 1. sektion, s. 27 (artikel-id: e25b8845)

  Kan læses i redigeret udgave på Socialsquares blog: Geosocial markedsføring
  Facebook lancerede i august ‘Facebook Places’, som er deres bud på en geosocial service for Facebookbrugerne. Over 25 millioner af Facebooks brugere anvender jævnligt deres smartphones, når de tjekker deres newsfeed, og i stigning med at mobilen bliver den primære tilgang til de sociale medier, bliver geosocial markedsføring mere relevant. Men hvilke markedsføringspotentiale rummer de nye geosociale medier?

  Hvordan vælger man det rigtige Facebook logo?

  Friday, September 17th, 2010 af Søren Madsen

  Det er netop hvad jeg forsøger mig med i øjeblikket. CBS Library – CBS Bibliotek har været på Facebook et stykke tid, og trænger til et nyt logo. Men det er ikke sådan lige til, at vælge det rette billede til logoet. Billedet skal signalere, at det her er CBS Bibliotek. Billedet kan ikke være særlig stort, så der må heller ikke være for mange detaljer. Når billedet vises ved statusopdateringer er det ganske småt.

  Jeg er kommet frem til at der må være fem typer af billeder, der kan benyttes.

  1. Stedet – lokaliteten. Det arkitektoniske udtryk. Et billede, der præsenterer bygningen eller et let genkendeligt element. Er en praktisk og nem løsning, hvis bygningen giver muligheden.

  2. Det ”kunstneriske” udtryk. Et langhåret forsøg på at være kreativ. Gerne med modlys og uskarpt :-) Kræver godt kendskab til de grafiske værktøjer som PhotoShop eller paint shop pro.

  3. Mennesker (service). Viser der er liv og at vi er der for kunden. Men det er svært med begrænsningerne i billedets størrelse.

  4. Eget logo. Det må man ikke bare sådan smide rundt med. Det forbindes med moderinstitutionen og bør ikke bruges af en underafdeling. derfor vil jeg undgå det.

  5. Temabillede. Kunne f. eks. være et slags piktogram med kurser, grafer og valutaer når vi nu er et business school bibliotek. Bøger ville være oplagt for et bibliotek.

  Jeg har ikke fundet det rette billede endnu. Lige nu arbejder jeg med bibliotekets billedsamling. Vi har en stor bunke billeder taget af professionelle fotografer. Her forsøger jeg at beskære og klippe ud til det perfekte billede. Men det er svært og tager tid.

  Det kan stærkt anbefales, at få en fotograf ud og tage billeder. Det giver en bedre kvalitet og de har måske øje for detaljer, man ikke selv ser. Samtidigt har de måske heller ikke så mange skrupler over at spørge en låner, om de lige må tage et billede.

  Billederne herunder var forsøg med forskellige typer af billeder. Men beskriver meget godt typen.

  1.

  fb_logo3

  2.

  fb_logo1

  3.

  fb_logo2

  På denne oversigt over 10 Great Library Facebook Fan Pages, kan der også hentes inspiration til flotte logoer.

  Bliv klogere på Facebook Insights

  Monday, September 13th, 2010 af Søren Madsen

  De fleste biblioteker har efterhånden en Facebook side.For at få mest muligt ud af anstrengelserne, er det vigtigt at følge med i aktiviteten på siden. Der kan gøres via Facebook Insights.

  Mashable har udarbejdet en guide til hvordan du kan få mest muligt ud af Facebook Insights: A Beginner’s Guide to Facebook Insights

  Så er Facebook Place på plads (næsten da)

  Thursday, August 19th, 2010 af Søren Madsen

  Facebook er gået ind i kampen om location markedet. Locationen drejer sig om at man f. eks. kan se hvor ens venner er og hvad de laver. Da man kan finde steder/butikker/restauranter m.m. i nærheden, kan virksomheder/forretninger bruge det aktivt i markedsføring.

  Facebook Places fungere via deres iPhone app. Desværre er det lige pt kun aktivt i USA.

  Skærmdumps fra Facebooks iPhone app

  fb places start fb places region

  Hvad får virksomheder ud af sociale medier?

  Wednesday, July 21st, 2010 af Søren Madsen

  Det spørger de bl.a. om på BørsenTV.

  - Hvad får virksomheder ud af sociale medier?

  Indslaget handler om AB Gruppens forsøg med Twitter, Facebook og blogging. De diskuterer til hvilke forskellige formål, man kan benytte sociale medier og hvilke strategier og succeskriterier de har for hvert enkelt medie.

  - Virksomheder ender på Facebooks kirkegård

  I dette indslag er temaet virksomhedernes tilstedeværelse på Facebook. Rigtig mange opretter sig, men siderne dør lige så hurtigt ud igen og ender på Facebook kirkegården. I indslaget er der konkrete råd og eksempler på, hvordan man får succes på Facebook.

  BørsenTV giver desværre ikke mulighed for at embede indslag på andre sider.

  2 x 10 tips om sociale medier og markedsføring

  Tuesday, July 20th, 2010 af Søren Madsen

  Advertising Age er et godt sted at begive sig hen, hvis man leder efter inspiration til markedsføringen.

  Chris Perry husker os på, at vi skal tage vores fan på Facebook alvorligt: Are You Investing In Facebook Fans or Just Collecting Them? – The 10 New Rules to Get Fans Working For Your Brand.

  Disse 10 regler skal du huske:

  • Why Facebook?
  • Know the target
  • What “Like” Means
  • Utilize the added insight provided by measurable fan behavior
  • Put your fans to work
  • Avoid dead ends
  • Create an ecosystem
  • Be realistic
  • Stay attuned to the lively and constantly changing dynamics that exist in social media
  • Listen to your fans and respond to what you hear

  Lad os bare tage en omgang mere fra Advertising Age. Bob Liodice giver os 10 Technological Advances Marketers Can’t Live Without – Liodice Continues His Series by Looking at the New Strategies and Tools Changing the Game for Brands. Noget af det er uden interesse for bibliotekerne, men ideerne bag kan sagtens bruges.

  Besøg Bob Liodice Top10s.

  Virksomheders udbytte af Facebook

  Friday, June 4th, 2010 af Søren Madsen

  Jeg ved ikke lige om det er dagens største historie, men DR bringer nyheden Virksomheder satser på Facebook.

  I artiklen bruger de SAS som case. SAS har først for ganske nyligt oprettet en side på Facebook. Det gik lidt langsomt i starten, men “heldigvis” kom askeskyen og skabte et stort behov for kommunikation og opdatering for både SAS og kunder.

  Fordelene ved Facebook har været:

  - Muligheden for at knytte bånd til loyale kunder. Det skaber mere varige forbindelse mellem virksomhed (bibliotek) og kunde.

  - Mulighed for at orientere kunderne og føre en konstruktiv dialog med dem. Hvilket skaber tillid og kendskab .

  Hun er ikke i tvivl om, at Facebook giver flere loyale kunder, og baggrunden for at være der er ret ligetil.

  Anne Mette Philipsen (kommunikationskonsulent i SAS) begrunder tilstedeværelsen på Facebook således: “Det er dér, hvor vores kunder er. Så skal vi også være der.”

  Vis ansigt på Facebook

  Wednesday, May 19th, 2010 af Søren Madsen

  CBS Bibliotek har nu været til stede på Facebook i et stykke tid. Formålet med at være på Facebook var håbet om en kanal til formidling, kommunikation og dialog med bibliotekets brugere.

  Vi har afprøvet forskellige tiltag som en idekonkurrence, videoformidling og tekstbeskeder. Det seneste vi vil prøve, bliver en række af videoer hvor medarbejdere fra biblioteket præsenterer forskellige services og muligheder. Den første handler om indlånet.

  Der er to tanker bag videoerne:

  1. Vi får præsenteret en række services.

  2. Vi får sat ansigt på biblioteket. Det er ikke kun dem, der står nede i skranken – biblioteket er mere end det.

  Grundlæggende skal disse film være nemme at skabe. Det må ikke tage for meget tid at skrive, optage eller redigere. Det er klart at man bliver bedre jo mere erfaring man får. Redigeringen blev foretaget i en gammel udgave af Camtasia Studio. Men man skal ikke nødvendigvis ud og anskaffe sig nyt programmel, f. eks. Windows Movie Maker kan også benyttes. Ideen bag er jo at det skal være nemt og at alle i princippet skal kunne uploade videoer.

  Nogle praktiske erfaringer efter den første video er:

  - Anskaf et godt videokamera, evt. en ekstern mikrofon.

  - Sørg for et manuskript og del optagelserne op i bidder. Det gør det nemmere at redigere.

  - Find de rigtige steder at optage. Der skal være lys, ikke for meget baggrundsstøj og det skal være et interessant miljø. Jeg tror ikke, at det vil virke så godt hvis filmen er optaget med en hvid væg som baggrund.

  På Facebook: CBS Library – CBS Bibliotek

  Videon: Mød Emilie og hør om indlånet

  Markedsfør bedre på Facebook

  Monday, May 17th, 2010 af Søren Madsen

  Her er tre gode råd til hvordan man bedre kan målrette sine aktiviteter på Facebook:

  3 Ways to Use Facebook Insights to Your Advantage

  Tip #1: Take Advantage of Facebook Insights
  Tip #2: Target Your Messaging
  Tip #3: Use Facebook Ads

  Letsind på Facebook

  Monday, May 10th, 2010 af Søren Madsen

  Advarer Ugebrevet A4 kraftigt imod.

  Skødesløs i cyberspace

  Danskerne er uforsigtige på Facebook
  Hver tredje jobansøger bliver tjekket på internettet, men alligevel lægger danskerne ubekymret billeder og private oplysninger frit frem på Facebook. Ifølge eksperter kan vi lige så godt indstille os på, at vores liv på internettet har konsekvenser. Fagforbund opfordrer til mere omtanke.

  A4 har foretaget en undersøgelse blandt 1.082 repræsentativt udvalgte danskere og de bekymrer sig ikke specielt om hvad de lægger på Facebook.

  Sociale medicomedier

  Wednesday, March 24th, 2010 af Søren Madsen

  På Business.dk skriver Vibeke Lyngklip Svansø om medicinalvirksomhedernes brug af sociale medier:

  Medicinalfirmaer kaster sig over sociale medier
  “Står det til verdens største medicinalkoncern, amerikanske Pfizer, er en fremtid, hvor en stor del af markedsføringen foregår via sociale medier, lige om hjørnet. Vi skal være der, hvor patienterne og lægerne er, siger koncernens øverste medicinske direktør. Herhjemme har Lundbeck drevet debatforum på nettet i ni år, mens Novo Nordisk stadig er forbeholden.”

  Hvis man indsætter de rette biblioteksbegreber i teksten, kommer den meget godt til at passe på os også. De sociale medier vælter frem. Alle ser dem som fremtiden for markedsføring, dialog, netværk, formidling o.s.v.

  Vi skal gøre det nemt (convenience) for vores brugere. Det skal ikke ud på mange forskellige platforme og sites for at få adgang til information. Samtidig skal vi passe på ikke at miste den lokale tilknytning. Så det er en svær balancegang.

  Hvad byder fremtiden og hvad skal vi gøre?

  Få styr på trafikken på Facebook

  Tuesday, March 16th, 2010 af Søren Madsen

  All Facebook har de hjælp til hvordan du kan overvåge trafikken på din Facebook side:

  4 Ways To Monitor Your Facebook Page Traffic

  • Webtrends Tool
  • Facebook Insights
  • Core Metrics
  • Google Analytics

  How To Monitor Your Facebook Page Insights To Improve Content

  Facebook stjæler din tid – ny stor undersøgelse af danskernes vaner og holdning til Facebook

  Tuesday, March 16th, 2010 af Søren Madsen

  Det vidste de fleste jo nok godt. Efter første skimning ligner det en rigtig spændende undersøgelse. Det er analyseinstituttet Userneeds A/S og webbureauet Dwarf der står bag. Data er indsamlet omkring 1. februar. I alt 2.554 er blevet spurgt om deres Facebookvaner og af disse har 1775 angivet, at de har en Facebook profil.

  Undersøgelsen kan findes hos Dwarf. De enkelte afsnit/kapitler kan hentes i html eller du kan downloade undersøgelsen samlet (de skal bare have en e-mail).

  Indholdsfortegnelse for Forretningen Facebook:

  • Facebook koster 11 mia. i tabt arbejdstid
  • Facebook er det nye Afrika
  • De har succes på Facebook
  • Temperaturen på Facebook
  • Facebook kan gøre os syge
  • Hvilken type er du på Facebook

  Forretningen Facebook – kommercielt eller socialt medie?
  “De nye medieplatforme har på mange måder revolutioneret vores måde at kommunikere og socialisere med hinanden. På en let og overskuelig måde kan man nu fastholde og følge med i livet hos netværk og venner. Succesen er til at føle på. I februar 2010 var Facebook oppe på 2,4 mio. profiler. Alene i Danmark. Men hvad foretager brugerne rent faktisk af aktiviteter på Facebook? Og hvor ofte er brugerne på?”

  Udvalgte resultater:

  På spørgsmålet om “Hvem vil du afvise at blive ven eller fan af på Facebook?” vendte 31% tommelfingeren nedad for offentlige institutioner. Så allerede fra start er 1 ud af 3 ikke interesseret i bibliotekerne.

  SAS er nævnt som en virksomhed med succes på Facebook. Her peger SAS’ pressechef Elisabeth på tre effekter af Facebook:

  • SAS bliver personliggjort og får personlighed på Facebook, hvilket styrker brandet
  • SAS har fået en kunde-til-kunde-dialog, hvor kunderne hjælper hinanden, hvilket er loyalitetsskabende
  • SAS har fået en ny dialog internt på tværs af afdelingerne takket være kundernes spørgsmål og kritik, som alle kan følge, hvilket er udviklingsdrivende

  Andre henvisninger:

  Facebook koster 11 mia kr i tabt arbejdstid
  Den sociale netværkstjeneste Facebook har i den grad taget danskerne med storm, at Danmark dels er blandt de tre lande i verden, hvor den største procentdel af befolkningen er brugere, dels benytter netværket så meget i arbejdstiden, at det samlet koster arbejdsgiverne næsten 11 mia. kr. i tabt arbejdstid.

  Facebook koster arbejdsgivere 11 mia. kr. (Business.dk)
  Danskerne benytter den sociale netværkstjeneste så meget, at det samlet koster arbejdsgiverne 11 mia. kr. om året i tabt arbejdstid.

  Studerende foretrækker Facebook

  Wednesday, February 24th, 2010 af Søren Madsen

  En ny amerikansk undersøgelse blandt 1.000 college studerende placerer Facebook helt i top, når det gælder de sociale netværk.

  College Students Say Facebook is the Only Social Networking Site that Really Matters

  Via | Wondering Which Social Medium to Use? College Students Rate Facebook Highest

  Chat line is open
  Name
  Cancel
  Make sure that you can see yourself.
  Click "Allow" if prompted.
  Tip: Wear headphones for better audio
  Cancel
  You're on the air!
  Video chat is open in another browser window or tab.
  Video Chat Hidden
  You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.