Archive for the ‘video’ Category

“Det er et pænt bibliotek” (med rene toiletter)

Friday, December 9th, 2011 af Søren Madsen

Det er et par af udsagnende i RUb’s præsentationsvideo. Det er en god og kort aninamationsfilm, hvor biblioteket bliver præsenteret på en let tilgængelig måde.

BI god til søgning – gode videoer fra BI biblioteket

Wednesday, December 7th, 2011 af Søren Madsen

BI Handelshøyskolens Bibliotek har udarbejdet nogle fine videovejledninger til en række af deres elektroniske ressourcer. Det er korte og præcise film. De kan ses her under Nettkurs – lær deg selv.

De har også den obligatoriske Youtube kanal. Her findes vejledningerne og et par andre generelle præsentationer. Em af dem er denne om biblioteket på BI Nydalen.

En god præsentation, som dog er for lang efter min smag. Den burde nok være delt op i to, en om biblioteket og en om elektroniske ressourcer.

Tips til webinarer

Friday, November 11th, 2011 af Søren Madsen

I dag afholdt jeg en intern introduktion til Bloomberg via Forskningsnettets Adobe Connect løsning. Det er en rigtig fin løsning, der faktisk er ret nemt at arbejde med. Her er et par af mine erfaringer.

1. Brug to pc’er. Hvis du vil dele din skærm, kan det være svært at følge med i hvad der ellers sker. Med den ekstre skærm, kan du hvad hvordan den præsentationen rent faktisk løber af stablen. Du kan se chatten og kan justere ind hvis skærmopløsning eller andet ikke fungerer optimalt.

2. Tjek i god tid. Sørg for at alt fungerer. Dobbelttjek.

3. Sæt din telefon til møde. Min ringede 10 minutter før start med studerende, der skulle have hjælp til at bruge Bloomberg. Så jeg måtte løbe lige inden start.

4. Anskaf en rigtig god mikrofon. Det kan være en lille model, der kan sættes fast med clips. Hvis de andre deltagere skal kunne deltage med lyd, er det en fordel med et headset. Men det afhænger af mikrofonen. Hvis den opfanger lyden fra højtallerne, så kommer der ekko og rumklang.

5. Anskaf et godt webkamera. Du skal ikke nøjes med et uskarpt billede. Så hellere lade være med at tage det med i præsentationen.

6. Vær forberedt. Sørg for at have en drejebog/manuskript. Stå op.

webinar opstilling

1 -> 1 1 1

Friday, October 14th, 2011 af Søren Madsen

Bag denne lidt kryptiske overskrift gemmer der sig mine erfaringer med at udarbejde video. Kort fortalt, handler det om hvor lang tid det tager at skabe et minut video. Det tager ofte længere tid end man lige regner med. Tidsforbruget er en tommelfingerregel, for hver enkel type af video. De kan variere fra opgave til opgave. Du skal

1 minuts dogmefilm → 1 time
Hvis du vil fremstille en hurtig screencast til Facebook eller vejledning, til at forklare en funktion, så regn med ca. en time pr. minut.

1 minuts god præsentation → 1 dag
Hvis videoen er beregnet til en større målgruppe og mere offentlig bevågenhed, så regn med ca. en dag pr. minut.

1 minuts markedsføring på web → 1 uge
Er formåletden helt store forkromede markedsføringsindsats, hvor der spilles på alle tangenter, så regn med ca. en uge pr. minut.

YouTube har forbedret redigeringsmulighederne. Det kan du læse/se mere om her YouTube’s Online Editing Tools: A Video Walkthrough.

Tips til video, Finland og tutorials

Friday, September 30th, 2011 af Søren Madsen

Et par gode tips til weekenden

Ellyssa Kroski har samlet 25+ Resources to Create Library Videos. Hun forsøger at samle 10 All-Time Best Library Videos. Der er bare ikke kommet så mange forslag :-)

Et andet godt sted at finde gode videoer er bloggen The LibVid Awards – Recognizing the Best Library Videos on the Web.

University of Helsinki har en fin tilstedeværelse på YouTube. Du finder deres kanal her http://www.youtube.com/user/universityofhelsinki

Deres seneste film er en flot introduktion til Finland og universitet. Man hører næsten Michael Palin hyldest til Finland i baggrunden :-)

Meredith Farkas har klummen Technology in Practice i American Libraries Magazine. Her har hun skrevet om Tutorials That Matter. Klummen handler om hvordan man skaber god virtuel vejledning.

Librarians today have an unprecedented number of options for providing online instruction to students. However, to ensure that the learning objects we create have the desired impact, we need to work to integrate them into disciplinary curricula, making them an integral part of our instruction program.

Ny Informationsvideo om/fra Juridisk Bibliotek AAU

Wednesday, September 28th, 2011 af Søren Madsen

Juridisk Bibliotek på Aalborg Universitet har stået bag denne præsentationsvideo.

Anbefaling: brug Screenr til dine screencast

Thursday, September 22nd, 2011 af Søren Madsen

Screenr har været nævnt et par gange tidligere her på bloggen. Den vinder helt klart på sin overskuelige og no-nonsense tilgang. Man kan stort set ikke andet end at optage og uploade. Men det er jo ogso oftest rigeligt. hvis man bare vil lægge en hurtig intro ud på Facebook eller sende en vejledning til en studerende, er det et fremragnende værktøj. En film må dog ikke vare over fem minutter, og der er en begrænsning i antal af screencast man kan få lagret.

Fordele:

 • Mulighed for at downloade en mp4 fil
 • Nemt at uploade til YouTube
 • Web-baseret – kræver bare en mikrofon

Jeg har prøvet at fremstille en kort introduktion til at udarbejde peer analysis i Orbis. Jeg tror, at det er væsenligt hurtigere, at indspille en screencast, end at skulle skrive en lang søgevejledning til en studerende.

Video om en forskers nørdede hverdag

Friday, September 16th, 2011 af Søren Madsen

CBS har stået for udarbejdelsen af en videodagbog/videodokumentar om en forskeres arbejdsliv. Der kommer en serie på ni videodokumentarfilm uf af projektet. Fra CBS nyheden Forsker? Det er da vist en ensom nørd…

“Videoerne henvender sig til unge, der overvejer en karriere som forsker, og de gør op med forestillingerne om, at en forsker altid sidder alene på et kontor.”

Følg med på science-lab.dk eller på Facebook facebook.com/sciencelabdk

Ny video guide: YouTube Creator Playbook

Thursday, September 15th, 2011 af Søren Madsen

YouTube har netop udsendt en YouTube Creator Playbook .

Denne Creator Playbook er: “…a new resource that compiles important tips, best practices, and strategies to build greater audiences on YouTube. The YouTube Creator Playbook will also be updated as new features are released and new tips are uncovered, so be sure to check back frequently.”

Hele bogen: YouTube Creator Playbook (70 s./pdf)

creator playbook

Craftanstrengelse om QR codes

Tuesday, September 13th, 2011 af Søren Madsen

Common Craft har efterhånden fremstillet mange gode introduktionsvideoer. Den seneste handler om QR Codes – Explained by Common Craft – An introduction to QR Code technology which makes the real world clickable like a website.

What it teaches

This video explains how QR codes are changing the way we access information in the real world through scanning a new kind of code with a camera phone. It teaches:

 • How barcodes and QR codes are similar
 • What happens when you scan a QR code with your camera phone
 • What scenarios are useful for QR codes and what’s needed to scan them
 • How QR Codes make the real world clickable

fra deres blog.

De har to YouTube kanaler:

Online tutorials om digital media

Friday, September 9th, 2011 af Søren Madsen

JISC har produceret tre online tutorials om hvordan man kan finde copyright clearet materiale med lyd, video og billeder på nettet:

29 rigtig gode ide til markedsføring med video

Saturday, September 3rd, 2011 af Søren Madsen

Social Media Examiner præsenterer 29 Tips to Make Your Video Marketing Easy. Det her er en af de mere imponerende tips+tricks sider, som jeg har set. Kan så absolut anbefales.

De opdeler dem efter tema:

 • How to Get Started Creating Videos
 • How to Create Videos With Others
 • How to Create Different Kinds of Videos
 • How to Create Videos People Like
 • How to Get More Out of Your Video Marketing

ASU Libraries fra USA til UG

Monday, August 15th, 2011 af Søren Madsen

ASU Libraries (Arizona State University) har en række flotte og informative videoer liggende på YouTube m.m.

De har gjort en super indsats for at fremstille videoer, der både virker professionelle og er informative og underholdende. Stor ros for det.

Den seneste er The Library Minute: Fun Things at the Libraries. En løssluppen præsentation af hvad biblioteket har af mere fritidsorienterede tilbud.

Biblioteket har deres egen kanal: http://www.youtube.com/user/librarychannel

Som et vigtigt supplement findes deres videoer også på Arizona State University hovedkanalen: http://www.youtube.com/user/ASU

En af de andre nye er “>The Library Minute: The Social Connection

Begrænsningens kunst er tit den vanskeligste. Men det af holde en video på mellem 1-2 minutter er vigtig. Ellers mister du dit publikum.

Gode tips til video

Friday, August 12th, 2011 af Søren Madsen

Gode videopræsentationer om biblioteket og dets service og tilbud er vigtige for at fange de studerende. Her følger et par gode ressourcer om emnet.

De matcher stort set de erfaringer, som vi på CBS Bibliotek har gjort os i arbejdet med videomediet.

Five Online Business Video Tips from Invodo

1. Show Them the Thingy
2. Sounds Good to Us
3. Keep it Short
4. Distribute Widely
5. Measure All the Impacts

David Lee King har også en kort intro til Video Creation at the Library.

Denne video stammer fra University of Birmingham i UK.

Du kan læse et kort referat fra en præsentation ved BLA 2011 her BLA 2011 – Members’ Day (Part 2) – gå lidt ned på siden til punkt 6. Konklusionen er at det tager tid og meget arbejde, at fremstille bare en kort film.

Nyt om Adobe Connect

Wednesday, June 29th, 2011 af Søren Madsen

Mange af de store fag- og forskningsbiblioteker i Danmark har via Forskningsnettet adgang til Adobe Connect. Adobe Connect kan bruges til møder, foredrag, reference m.m.

Der er nyt på Connect nyheder 28.05.11: Ny version af Adobe Connect Mobile med video, audio, polls, notes. Det nye er, at der nu tilbydes adgang via smartphone. Billedet er et screen dump fra min iPhone.

connect screen iphone

Adobe har en glimrende blog med nyt, tips og tricks, ideer og vejledning: Adobe Connect Blog

Jeg faldt over dette indlæg om hvorfor, man skal afholde webinars: Show and Tell: Adobe Connect for Marketing Webinars De kom frem til disse fordele:

Successful webinars bring many potential benefits, among them:

 • Reach broader, geographically dispersed audiences more conveniently and at greatly reduced expense
 • Interact with prospects and customers to more effectively understand their needs
 • Develop leads for your sales force to follow up on
 • Increase sales

Marketing webinars are an important tool to help organizations create a dialog with prospects and customers and conveniently showcase their

God guide: Film med mobilen

Thursday, June 16th, 2011 af Søren Madsen

TV2 Beep har lavet en fin lille guide til hvordan du bruger mobilen til at optage små film med: Guide: Lav film med mobilen

Den dækker alle de basale ting, man skal huske, og kommer med gode tips og tricks.

Sæt strøm på dine arrangementer

Monday, June 6th, 2011 af Søren Madsen

Denne artikel fra Ariadne (Issue 66 January 2011) er en fremragende gennemgang af alle de muligheder, som mooderne teknologi tilbyder, hvis du gerne vil formidle dine arrangementer, foredrag, konferencer m.m. virtuelt.

10 Cheap and Easy Ways to Amplify Your Event
Marieke Guy describes new tools and services that can help you get your event heard.

Introduction:
“In 2007 Lorcan Dempsey coined the phrase ‘the amplified conference’. He used the term to refer to how event outputs (such as talks and presentations) were being amplified ‘through a variety of network tools and collateral communications’. The term ‘amplified event’ is now fairly well recognised within the academic and cultural heritage sectors and is used as an umbrella expression for many practices and technologies that allow not only those external to an event to participate but also those who are actually there to get more out of the event.”

Hun har samlet en række gode services og ideer i 10 kategorier. Man bør lære dem alle udenad, da de hører hjemme i værkstøjskassen hos mange på bibliotekerne.

1. Video It
2. Stream It
3. Podcast It
4. Snap It
5. Slide It
6. Tweet It
7. Blog It
8. Webinar It
9. Collate It
10. Promote, Share and Archive It

Marieke Guy arbejder som research officer hos UKOLN. Eller nærmere sagt arbejder hun hjemme for UKOLN. Hun skriver en blog om livet som fjernarbejder: Ramblings of a Remote Worker.

Livestreaming is Easy

Wednesday, March 30th, 2011 af Søren Madsen

Det påstår David Lee King i hvert fald i Livestreaming is Easy. Livestreaming betyder, at du sender live fra en begivenhed, en konference, præsentation eller arrangement. Oftest via din mobiltelefon.

Han benytter sig ofte af servicen ustream.tv. En eksempel er fra konferencen Computers in Libraries, hvor de har haft kanalen CILlive.

Bibliotekerne bør benytte sig af muligheden. Der findes flere muligheder for at sende et ret godt signal ud. Andre muligheder er at benytte sin smartphone. Til iPhone findes flere services/apps f. eks.  ustream.tv som Bambuser.

Forskningsbibliotekerne har i vid udstrækning også mulighed for at benytte Adobe Connect Pro.

The Basics of Video Editing

Tuesday, March 29th, 2011 af Søren Madsen

Adam Dachis har skrevet en glimrende introduktion til videoredigering på Lifehacker: The Basics of Video Editing: The Complete Guide. Guiden tager udgangspunkt i programmerne Final Cut Pro og Adobe Premiere Pro.

Den er i fire dele

Han har samlet det hele i en tekst The Basics of Video Editing (16 s./pdf)

Innovate Like Google – eller som Harvard

Thursday, March 17th, 2011 af Søren Madsen

Denne video fra Harvard giver et god bud på hvordan man arbejder med innovation.

Harvard Business Review: Innovate Like Google

Temaet i sig selv er ganske interessant. Men samtidig er det også en god mulighed for, at kunne fremhæve den fine måde, Harvard benytter YouTube til at formidle forskning og markedsføre dem selv.

De har to kanaler på YouTube Harvard Business Review og Harvard Business School.

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.