Archive for April, 2010

Hvad skal jeg med biblioteket, når jeg har Google?

Thursday, April 29th, 2010 af Søren Madsen

Det spørgsmål stiller Ida Aalen i en præsentation på SlideShare: I’ve Got Google, Why Do I Need You? – A student’s perspective on academic libraries.

En fin præsentation, der præsenterer en studerendes hverdag med/uden biblioteket. Den stiller mange gode spørgsmål til biblioteket og er et spark bagi.

I’ve Got Google, Why Do I Need You?

Se flere af Ida Aalens præsentationer eller læs hendes blog.

Temadag på DB – Innovation i en krisetid

Wednesday, April 28th, 2010 af Søren Madsen

Den 27. maj inviterer Danmarks Biblioteksskole i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening til temadagen Innovation i en krisetid – hvordan udvikler vi bibliotekerne i økonomiske nedgangstider?

Fra beskrivelsen:

Mange biblioteker har oplevet nedskæringer; konsekvenserne kan mærkes og måske er der krisestemning. Hvis biblioteket ikke allerede er ramt af besparelser frygter man for en sådan skæbne. Men det er netop i krisetider at biblioteket skal overleve gennem udvikling og innovation. Krisestemningen kan vendes til nytænkning og kreativitet. Biblioteket behøver ikke at standse udviklingen, fordi der skal spares – tværtimod – det handler om at finde de nye løsninger.

Temadagen tager følgende spørgsmål op: Hvordan erkender biblioteket et innovationsbehov? Når behovet for innovation er erkendt, hvad gør man så? Hvordan implementeres udvikling og innovation i biblioteket? Hvordan fastholder man en innovationsproces når den allerede er i gang? Hvordan skaber vi visionære og engagerede medarbejdere? Hvordan kan biblioteket skabe politisk og folkelig opbakning til innovation?

Men hvorfor bliver innovation først et tema i det danske biblioteksvæsen i krisetider???

Spøjst

Wednesday, April 28th, 2010 af Søren Madsen

Det kommer tit som et chok. Ved ikke helt hvad Adobe mener, men mon ikke der mangler noget kode i filen. Spøjst.

uventet slutning

Lidt mere om e-bøger

Tuesday, April 27th, 2010 af Søren Madsen

Lidt mere om e-bøger og e-bogslæsere.

HBS Cases: iPads, Kindles, and the Close of a Chapter in Book Publishing
Executive Summary: Book publishing is changing before our very eyes, even if the industry itself is fighting the transition with every comma it can muster. Harvard Business School professor Peter Olson, former CEO of Random House, wonders if books themselves may be in jeopardy.

Gyldendal træder ind på det digitale bogmarked
Det danske forlag tog i går et stort skridt ind i den digitale verden med lanceringen af sin helt egen e-bogslæser, Cybook Opus. Om få år vil de elektroniske bøger have erobret store dele af det internationale bogmarked, lyder prognosen

Berlingske Web-TV: iPad eller Kindle?
IT ekspert Tim Frank Andersen forklarer her forskellen på iPad’en og Kindlen, og giver et bud på hvilken af de to der kommer til at dominere markedet

DR2 – So Ein Ding: ebogen Kindle
Kindle DX er den nyeste model – og største – af eBøgerne fra Amazon. Men størrelsen gør det ikke alene, da slet ikke i Danmark. Selv om den som sine forgængere er god at læse på (”læse i”, ”læse fra” – hvad siger man egentlig om en eBog?) med det nærmest magiske e-blæk, så er det den tilbyder med Danmark som base en skuffelse.

Unge og sociale medier

Monday, April 26th, 2010 af Søren Madsen

PEW har fokus på de unge i USA med projektet Millennials. Her har de bl.a. udgivet en rapport om Social Media and Young Adults.

Hele rapporten: Social Media & Mobile Internet Use Among Teens and Young Adults (37 s./pdf) eller Summary of Findings.

Jeg har tidligere skrevet om Millennials projektet her på bloggen The Millennials in the USA

Er studerende afhængige af medier?

Monday, April 26th, 2010 af Søren Madsen

Er det et spørgsmål eller en konstatering! De fleste mener helt bestemt ja. Det satte de sig for at under søge på the International Center for Media & the Public Agenda (ICMPA) ved the University of Maryland.

Udgangspunktet var “Et døgn uden medier”. ” 200 studerende skulle klare sig igennem et helt døgn uden  PC, mobil, TV o.s.v. Det var hårdt, rigtig hårdt for mange af dem.

Fra pressemeddelelsen Students Addicted to Social Media – New UM Study.

The new ICMPA study, “24 Hours: Unplugged,” asked 200 students at the College Park campus to give up all media for 24 hours. After their 24 hours of abstinence, the students were then asked to blog on private class websites about their experiences: to report their successes and admit to any failures. The 200 students wrote more than 110,000 words: in aggregate, about the same number of words as a 400-page novel.

Selve resultatet finder du her: A Day Without Media – Research conducted by ICMPA and students at the Phillip Merrill College of Journalism, University of Maryland, College Park, USA.

Cybook Opus – ny e-bogslæser fra Gyldendal

Monday, April 26th, 2010 af Søren Madsen

Så kom Gyldendal på banen med en e-bogslæser, som de har valgt at kalde Cybook Opus.

Læs mere hos gyldendal side om e-bøger hvor de også uddyber hvad en e-bog er for en størrelse eller via Velkommen til E-bogens verden - Inden for kort tid tilbyder g.dk download af en række e-bøger blandt et bredt og aktuelt udvalg af titler.

Der er ikke angivet hvornår man for alvor kan købe e-bøger, andet end “Inden for kort tid…” DR skriver med Berlingeren som kilde, at der lige nu er 50 til salg, men målet er over 2.000 inden årets udgang. DR- Gyldendal lancerer elektronisk bog

Du kan købe den her: Cybook Opus hvid – Pakke 1: Stærke fortællinger
Med i købet (ind til 1/7-10) får du en række udenlandske klassikere (stort set de samme som i andre e-bogslæsere) og 6 nyere danske bøger med temaet ’stærke fortællinger’. Via linket får du også de tekniske specifikationer.

Hvad de dog spørger om (IM)

Friday, April 23rd, 2010 af Søren Madsen

Det bringer NCSU Libraries et par eksempler på NCSU Libraries News – Ask Us.

De har taget nogle sjove, spændende, udfordrene og klassiske spørgsmål med. F. eks.

- “I need a business or economics data set with 50 observations, 6 variables–1 independent and 4 dependent…”

- “I’m looking for stuff on the history of the early piracy laws circa 1600s.”

- “How do I find the economic impact of replacing the tobacco industry with hemp agriculture in North Carolina?”

Sidste år svarede de på over 30.000 spørgsmål via IM. Deres service Ask Us er åben 8-24.

Hvor opstår innovationen i virksomheden

Friday, April 23rd, 2010 af Søren Madsen

Danmark Statistik undersøger årligt de danske virksomheders innovationsevner. I den seneste undersøgelse peger virksomhederne på interne bidragsydere som de vigtigste for innovation. Hele 83% peger på denne gruppe som de vigtigste. Der kommer dog også bidrag fra kunder og klienter. Her peger 2/3 på dem som en vigtig kilde.

Innovation i erhvervslivet (tillæg) 2008Innovation udspringer af ideer fra egen virksomhed
Inspirationen til virksomhedernes innovation kommer i langt de fleste tilfælde fra kilder inden for virksomheden eller koncernen. 83 pct. af de innovative virksomheder peger på, at kilder inden for virksomheden eller koncernen har været et grundlag for deres ideudvikling og gennemførelse af innovationsaktiviteter i perioden 2006-2008. Innovation er introduktionen af nye eller væsentligt forbedrede produkter, produktionsprocesser, organisatoriske metoder eller markedsføringstiltag.

Desværre får vi ikke svar på hvilken type innovation, der så fungerede bedst.

DST – Innovationsstatistik for erhvervslivet

Bliv rævefanger (screencaster)

Thursday, April 22nd, 2010 af Søren Madsen

Capture Fox er et fint værktøj til at udarbejde screencasts med. De skriver følgende på hjemmesiden: “Capture Fox is a handy tool to create screencasts in a very easy fashion. In just a few clicks, you can start capturing your screen or browser and get a high quality video with your voice recorded.”

Capture Fox er et såkaldt add-on til Firefox. Det betyder at den forholdsvis smertefrit kan tilføjes din Firefox browser. Hent den her: Add-on for Firefow – Capture Fox.

Opsætningen foregår via dette vindue:

capturefox

Det er nemt at gå til. Jeg afprøvede Capture Fox til en kort introduktion af en søgefacilitet i en af vores databaser. Den skal efterfølgende på bibliotekets Facebook side. Når det er websider man præsenter, er det en fordel at vælge et område. Så undgår man browserens knapper m.m. Det er dog muligt at maksimere browservinduet, hvis man vil undgå det.

Jeg satte videokvaliteten til mellem og 4 frames i sekundet. Selve videoen var ca. 2 minutter og fylder ca. 60 MB. Det er ikke et problem på Facebook hvor en video må fylde 1.024 MB og vare 20 minutter.

Når man har afsluttet optagelsen for at valget mellem at gemme den, se den eller starte forfra/afslutte. Jeg valgte AVI formattet. Et problem er at lyden kun er i mono.

Se det endelige resultat her:

Du kan også se den via dette link: Madsens Minut – Sådan finder du SWOT analyser i Business Source Complete.

Via WebWorkerDaily Capture Fox: A Screencasting Add-on for Firefox. Her er der mere uddybende information.

E-bøger til de studerende

Tuesday, April 20th, 2010 af Søren Madsen

Det er temaet fra SDU i denne nyhed:

E-bøger til de studerende
Som første videregående uddannelsesinstitution i Danmark tilbyder SDU elektroniske bøger til studerende. Tiltaget sikrer fleksibilitet og giver nye muligheder for øget læring.

BF har også taget nyheden op: Syddansk Universitet tilbyder e-bøger til de studerende

De skriver i pressemeddelelsen “HA-studerende på SDU i Odense får et alternativ til trykte bøger, når Samfundesvidenskab til september introducerer e-bøger på studiet. Det er blevet muligt, fordi  Apple Computer har lanceret en e-reader ”IPad”, som understøtter alle kendte formater på markedet.”

Det er måske lidt risikabelt at satse på, at man kan købe iPads i Danmark inden september. Om iPaden:

academic ebooks

Man kan læse mere hos Academic Books om deres satsning på e-bøger.

Forskningsbibliotekerne og strategi

Tuesday, April 20th, 2010 af Søren Madsen

For nogle måneder siden udsendte DEFF/Bibliotek og Medier rapporten The Future of Research and the Research Library (68 s./pdf). Som titlen siger, var temaet forskningsbibliotekernes fremtidige muligheder.

Rapporten blev diskuteret på EBSLG’s møde i Århus hos ASB Bibliotek hvor “…mødedeltagerne fik mulighed for at drøfte konkrete spørgsmål, tilgange og metoder i forhold til strategiudvikling.” Det er muligt at se Jakob H. Petersens slides fra præsentationen her EBSLG presentation future research library (76 slides/pdf)

DEFF: Strategiudvikling på biblioteket

5 nye apps på iPhonen

Tuesday, April 20th, 2010 af Søren Madsen

Så må det være tid for en opdatering på min iPhone og nye apps. Siden sidst har jeg hentet fem nye. Bemærk at linksene fører til Apples iTunes App Store.

Foursquare er en service hvor man angiver sin lokalitet – ‘jeg er lige nu…’ Man kan skrive kommentarer om det sted man er, og andre kan se hvor man er.

TwitPic kan bruges til at uploade billeder til Twitter

TwitVid kan bruges til at uploade videoer til Twitter

RefWorks Mobile er faktisk bare den mobile udgave af RefWorks

Opera Mini er en alternativ browser til Apples egen Safari. Da den blev frigivet lå den som nummer et på stort set alle landes lister over mest downloadede apps.

Lidt om arbejdet med WordPress

Tuesday, April 20th, 2010 af Søren Madsen

WordPress er nu et dejligt værktøj at arbejde med. Der findes hjælpeprogrammer/plugins til stort set et alle behov (blogmæssigt i hvert fald).

Jeg kigger specielt på to i øjeblikket nemlig Surveys og WPtouch.

- Surveys, som skal bruges til små spørgeskemaer på bloggen. Det kan være spændende at høre andres mening om dette og hint.

- WPtouch, som skal bruges til at oprette en mobil grænseflade til bloggen. WPtouch er beregnet til smart phones som iPhone,  Android, BlackBerry m. fl.

Så hvis nogen kender til disse plugins, eller til alternativer, så skriv en kommentar. Jeg vil også gerne høre om andre gode plugins, som I kan anbefale.

Wordcamp Denmark

Hvis man gerne vil blive klogere på WordPress er WordCamp Danmark en glimrende mulighed. WordCamp Danmark bliver afholdt i weekenden d. 15. og 16. maj fra kl. 10-17 i Vesterbro Kulturhus, København. Her vil der være mange spændende indlæg om WordPress – se også det foreløbige program.

LIBER Architecture Group – Madrid – Fredag den 16. april 2010

Friday, April 16th, 2010 af Emilie Wieth-Knudsen

15th Seminar of the LIBER Architecture Group – Madrid, April 2010

Fit for what purpose? Planning libraries for the users of the future.

Under denne overskrift er vi fire fra CBS Bibliotek – Anette Koll, Mads Lauritzen, René Steffensen og jeg – til konference om biblioteksindretning i Madrid. Konferencen afholdes på Biblioteca Nacional de España.

Fredag den 16. april 2010
Her på konferencens sidste dag handler en af sessionerne om ”Refurnished buildings”. Mens vi venter på de seneste opdateringer om askeskyen, der har udsat vores hjemrejse, har vi bl.a. hørt om et ombygget universitetsbibliotek i Leicester, David Wilson Library.

Tidligere havde dette bibliotek et minimum af vinduer, da arkitekterne i 1970’erne mente, at store vinduer ville distrahere de læsende! Nu er det ombygget og har fået en tilbygning, der lukker så meget naturligt lys ind som muligt. Se billeder på deres hjemmeside: http://www.le.ac.uk/li/about/building/DWLimages.html

Vi har også hørt et interessant indlæg om Technical University Library i Delft. Wilma van Wezenbeek fortalte om tankerne bag ombygningen af biblioteket, der blev opført i 1997. Selv efter bare 12 år har biblioteksbrugen ændret sig så meget, at der er brug for omorganisering og ombygning. Det er der primært tre grunde til:

 • Et ønske om, at biblioteket skal være et mere vitalt link mellem forskning og uddannelse
 • Pladsen kan ikke udnyttes optimalt
 • Der er sket et fald i de traditionelle biblioteksprodukter og biblioteksservices

Ambitionen er bl.a. at skabe et ”centre of belonging” – alle slags brugere skal have et tilhørsforhold til deres bibliotek.

På baggrund af brugerundersøgelser har biblioteket identificeret syv principper for det fremtidige bibliotek:

 1. Individual studying – der skal være plads til at opfylde forskellige arbejdsbehov
 2. Flexible – det skal være nemt at omarrangere møblement for ikke at tale om selve bygningen
 3. Attractive – det skal være muligt at tilbyde et heldagsophold, der skal være andet at komme efter end bøger og der skal være relevante udstillinger, undervisningsfaciliteter og biblioteket skal også fungere som mødested
 4. Cutting edge – der skal tilbydes iPhone-applikationer, ny teknologi som f.eks. Microsoft Surface, e-bogslæsere og i det hele taget skal biblioteket være på forkant med den teknologiske udvikling
 5. Living room – brugerne skal have mulighed for at høre musik eller lave andre ting, så de kan føle sig hjemme, hvilket også er en indsats i forhold til internationale studerende
 6. Knowledge adviser – ”Ask your library about math, geology etc.”, informationsservice, tilgængelighed via bl.a. chat samt et princip om “One desk”. Vagterne er integreret ved ét stort informationsbord
 7. Treasury – vis universitetets og bibliotekets skatte frem, f.eks. ved indgangen så brugerne kan nyde dem og være en del af historien

Alt dette kræver en ny identitet, som man forsøger at skabe gennem samarbejde med andre biblioteker, især folkebiblioteker, for at få en bedre forståelse for de forskellige målgrupper. Der skal skabes samarbejde med lokale organisationer og man forsøger at føre forskergrupper sammen med kunstnere – f.eks. for at kunne skabe visuelle præsentationer af data. I det hele taget skal verden udenfor inviteres ind og vores verden skal tilbage til brugeren.

Læs mere og se deres blog her: https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=e74fc4a5-1d00-4e2b-a8e4-41c67fc2f6ab&lang=en

LIBER Architecture Group – Madrid – Torsdag den 15. april 2010

Friday, April 16th, 2010 af Emilie Wieth-Knudsen

15th Seminar of the LIBER Architecture Group – Madrid, April 2010

Fit for what purpose? Planning libraries for the users of the future.

Under denne overskrift er vi fire fra CBS Bibliotek – Anette Koll, Mads Lauritzen, René Steffensen og jeg – til konference om biblioteksindretning i Madrid. Konferencen afholdes på Biblioteca Nacional de España.

Torsdag den 15. april 2010
En af dagens sessioner handlede om ”Joint use libraries” og her hørte vi bl.a. om et spændende projekt i Worcester, England: Worcester Library and History Center. Judith Keene fra University of Worcester præsenterede nybyggeriet, der bliver et integreret universitets- og folkebibliotek.

Idéen opstod, da både Worcestershire County Council og universitetet ønskede at udvikle fremtidens biblioteksservice. Resultatet er en ny biblioteksbygning der kommer til at ligge mellem byens centrum og et nyt universitetscampus. På denne måde håber man at kunne forbinde byen og folkebibliotekets brugere med universitetet og dets brugere. Et vældigt fint billede på en mulig fremtidig brug af biblioteket. For mange brugere betyder det ikke noget, om materialet er tilgængeligt via universitetsbiblioteket eller folkebiblioteket – bare de får adgang til det.

Biblioteket vil udfordre den normale stereotype opfattelse af biblioteksservice ved at være et unikt eksempel på indgåelse af partnerskaber. De kombinerede faciliteter inkluderer et stort børnebibliotek, 800 læsepladser og involverer desuden flere lokale servicecentre, der flytter ind i den nye bygning.

Desværre kom Judith Keene ikke så meget ind på den største udfordring i et sådant projekt: Integrering af de to vidt forskellige kulturer. Dette gælder både personalet og brugerne. Hun sagde, at personalet generelt var meget positive og at det videnskabelige personale på universitetet var meget skeptiske. Men det ville være interessant at høre meget mere om.

Læs mere om projektet og se billeder på www.WLHC.org.uk

LIBER Architecture Group – Madrid – Onsdag den 14. april 2010

Friday, April 16th, 2010 af Emilie Wieth-Knudsen

15th Seminar of the LIBER Architecture Group – Madrid, April 2010

Fit for what purpose? Planning libraries for the users of the future.

Under denne overskrift er vi fire fra CBS Bibliotek – Anette Koll, Mads Lauritzen, René Steffensen og jeg – til konference om biblioteksindretning i Madrid. Konferencen afholdes på Biblioteca Nacional de España.

Onsdag den 14. april 2010
Denne første dags oplæg har ikke handlet så meget om selve indretningen af bibliotekerne. Men vi har lært, at der bygges mange nye biblioteker i Spanien for tiden. Målet er, at der skal være mindst et ”State Public Library” pr. provins, dvs. minimum 52. Med en ny lov, ”National Reading, Book and Library Act” fra 2007 er der sat et samlet fokus på, at bibliotekerne i Spanien skal afspejle det multikulturelle samfund, der omgiver dem. Desuden er et stærkere samarbejde mellem de mange forskellige bibliotekstyper essentielt og der er nedsat 15 arbejdsgrupper under kulturministeriet, som skal sikre dette samarbejde.

Spørgsmålet, som Maria Antonia Carrato fra det spanske kulturministerium sendte videre til resten af konferencens oplægsholdere og deltagere, var: Hvordan ser den fremtidige bruger ud? Det er det, vi skal overveje hver gang vi nyindretter eller bygger nyt.

Det var den perfekte overgang til næste oplægsholder, Wim de Waele fra IBBT Research  Institute. Han talte udfra spørgsmålet  Of 13 year old boys and libraries: Will digital natives still love books?

I løbet af de seneste 20-25 år har internettet forandret verden. Et billede på denne forandring kan man f.eks. få på BBC’s hjemmeside: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8567414.stm. Indenfor biblioteksverdenen er et projekt som Google Library Project ved at ændre adgangen til verdens viden totalt. Kan vi her tage ved lære af musikbranchens erfaringer med digitalt indhold? Her har pengene flyttet sig fra pladesalg til andre tjenester, bl.a. internetudbydere. Hvis bibliotekerne f.eks. samarbejder med Google om digitalisering af materialerne, har vi så brug for det fysiske bibliotek?

Wim de Waele satte denne mulig fremtidsmodel op for det fysiske biblioteksrum:

wimdewaele

Hvis biblioteket først og fremmest er et mødested, skal man passe på at det ikke bare bliver en café, hvor der tilfældigvis er nogle bøger. Det skal være mere end det. Kontekst bliver det vigtigste, så biblioteket skal være et sted, hvor du får noget, du ikke kan få andre steder.

Det kan f.eks. være:

 • Gratis adgang til digitale ressourcer via mobilen. Søg og læs f.eks. i Financial Times.
 • Gøre digital information mere intuitiv via interaktion, der minder om den, man har med fysiske materialer.
 • The Augmented Library. Facilitere en ”augmented reality” hvor brugeren ikke er en avatar, men derimod en levende interaktion mellem teknikken og dagligdagens behov for viden.

Det sidste kan man få et billede af ved at se denne præsentation af Pattie Maes fra TED: http://www.ted.com/talks/lang/eng/pattie_maes_demos_the_sixth_sense.html

Det handler om tilgængelighed af metadata og fluid access points. Dvs. langt mere tilgængeligt end det er i dag. Et bibliotek skal imødekomme behovet for viden og ikke et krav om x antal bøger. Formålet for biblioteker og bibliotekarer bliver at være guider i en uendelig digital verden – mod den viden, der er behov for.

Dette er der sådan set ikke noget nyt i, men det er måske vigtigt at huske på, at ”experimentation is key”. Det, der er svært, at rykke sig – ikke at komme frem til målet. Hvis vi ikke er på forkant med udviklingen, finder de 13-årige drenge og piger andre steder at gå hen. Men vi står også foran den mulighed, at de digitalt indfødte vil elske biblioteker, selvom de ikke nødvendigvis elsker bøger.

Udvikling og design af mobil sites

Friday, April 16th, 2010 af Søren Madsen

David Lee King har været til konferencen CIL2010. Her har han opværet et oplæg fra Jeff Wisniewski med temaet Developing & Designing for Mobile.

Han sammenfatter her CIL2010: Developing & Designing for Mobile

Fokus skal være på indhold, kontekst og design/usability. Gør det så overskueligt og nemt som muligt. Mobil er for her-og-mu information. Ingen er interesseret i at læse lånerreglementet via mobilen. Så spørg brugerene hvad de vigtigste funktioner er.

Hvad er peer review

Friday, April 16th, 2010 af Søren Madsen

RIN har skrevet en guide for forskere om brugen af peer review.

Peer review: a guide for researchers
This new guide provides researchers with an understanding of how peer review works and highlights some of the issues surround the current debates about the peer review process.

Hele guiden: Peer review: A guide for researchers (16 s./pdf)

Mere fra deres blog: On peer review

RIN

Fundet via Peer review: a guide for researchers

Den digitale informationssøger – ny rapport fra JISC

Friday, April 16th, 2010 af Søren Madsen

JISC har sammenfattet en rapport med resultaterne fra 12 udvalgte publikationer om brugeradfærd fra OCLC, RIN og JISC.

The Digital Information Seeker: Report of findings from selected OCLC, RIN and JISC user behaviour projects

På siden er der links til de 12 udvalgte publikationer og et resume/opsummering på rapporten.

Kort beskrivelse: Digital information seekers: How academic libraries can support the use of digital resources

Hele rapporten: The Digital Information Seeker: Report of findings from selected OCLC, RIN and JISC user behaviour projects (61 s./pdf)

Executive Summary
There are numerous user studies published in the literature and available on the web. There are studies that specifically address the behaviours of scholars while others identify the behaviours of the general public. Some studies address the information-seeking behaviours of scholars within specific disciplines while others identify the behaviours of scholars of multiple disciplines. There are studies that only address undergraduate, graduate, or post graduate students or compare these individual groups’ information-seeking behaviours to those of scholars. Still other studies address the behaviors of young adults (Screenagers (Rushkoff 1996) and Millennials).

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.