til forsiden

EBSCOs nye søgesystemer

May 8th, 2009 af Gert Poulsen

Intet EBSLG møde uden støtte fra sponsorerne. Til årsmødet i Ashridge var Emerald og EBSCO på banen,  både som aktive deltagere i selve programmet og med egne bidrag til konferencens diskussioner.

EBSCO er forståeligt nok optaget af deres to nye søgeværktøjer, som begge bygger på det velkendte design fra EBSCOhost. Til juni kommer deres eget federated search produkt, som de lidt forvirrende kalder EBSCOhost Integrated Search – EHIS. Konkurrencen er dermed taget op med Metalib, Webfeat og Serials Solutions. Det tillokkende ved EHIS er – ud over designet – den enkle administrationsflade og ikke mindst prisen. CBS Bibliotek vil i den nærmeste tid teste EHIS og sammenligne med vores nuværende opsætning til artikelsøgning gennem Webfeat.

Det andet søgeværktøj er EBSCOs bud på en discovery service (eller det vi i Danmark hidtil har betegnet som ’integrated search’. Den kaldes EBSCO Discovery Service – EDS. Her er tale om indekserede metadata, både fra EBSCOs egne produkter og fra andre produkter, som samles i én databrønd hos EBSCO. Som hos konkurrenterne – fx PRIMO, SUMMON og det hjemlige SUMMA – er der tale om store datamængder fra mange kilder og typer, hurtig søgning og et forenklet, samlet  interface for brugerne.

Det er værd at bemærke, at WorldCat og EBSCO har lavet en samarbejdsaftale, idet OCLC gennem WorldCat allerede har indekseret millioner af metadata, både fra monografier, artikler og tidsskrifter. EBSCO er i fuld sving med at lave underliggende aftaler med indholdsleverandørerne, og de forventer at have EDS klar til kunderne i december 2009. Prismodellen er ikke på plads endnu, men det lyder absolut interessant – også for CBS Bibliotek.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.