til forsiden

Web 2.0 – the ”now” web

June 18th, 2009 af Kjær Jensen Nikolaj

Et af temaerne på SLA-konferencen er web 2.0, som er blevet præsenteret i forskellige indlæg. Kent Anderson fra the New England Journal of Medicine gennemgik hvilken betydning de nye sociale teknologier har haft i en case study af NEJM.

Ifølge Kent Anderson er der sket en forandring i forhold til, hvor hurtig information kommer på nettet med web 2.0. Han taler om the “now” web, at folk lægger billeder og information ud på nettet så snart der sker noget. Now webben er personlig, umiddelbar, åben og interaktiv i modsætning til web 1.0 og de analoge medier, der er statiske og kun kommunikerer en vej.

I og med at now webben er så umiddelbar og interaktiv, skal man være opmærksom på, at mange kan følge op på det man skriver, for eksempel i en blog, og der er dermed kontant afregning, hvis det man skriver er noget sludder. Journalister overvåger også web 2.0 applikationerne, fortæller researcheren Meg Smith fra Washington Post, og bruger disse til at finde informationer om personer, finde billeder eller videoer som folk har lagt op. Så pas på, hvilke informationer du lægger ud om dig selv, de er let tilgængelige for mange personer.

Twitter er en ekstrem populær applikation i USA, hvor brugere flittigt skriver statusopdateringer, lidt ligesom den der findes på Facebook. Selv da vi sad til konference- indlæggene skrev konferencedeltagerne indlæg på Twitter som omhandlede det, de lige hørte. Det er lidt svært helt at gennemskue hvilken fordel Twitter har frem for Facebook, for statusopdateringerne minder i høj grad om hinanden. Svaret er muligvis, at Twitter er nem at tilgå fra sin telefon. Man kan opdatere og se andres opdateringer fra sin iPhone.

Hvad der er meget slående ved indlæggende på SLA2009 er den indforståethed, der er omkring Twitter, blogs, Facebook osv. Det lader til, at mange af deltagerne er fortrolige med sociale teknologier, hvilket et blik på SLA2009 på Twitter afslører:

-Janna, Christina og Nikolaj

Tags: ,

One Response to “Web 2.0 – the ”now” web”

  1. Henriette Says:

    Dejligt at følge med i jeres tur, det lyder som om I får rigtig meget ud af det!

    Apropos hvor ustyrligt det kan være, nar man lægger materiale på nettet er historien her fra Niels Bohn Instituttet. Den handler om en studerende der lægger sit astronomi-speciale i et OA arkiv – og vupti, så får han sine 15 minutter! http://www.kb.dk/da/kub/fag/nat/emner/oa_nyt.html

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.