til forsiden

Global eller lokal

February 1st, 2010 af Søren Madsen

Facebook har længe været STEDET hvor alle bare skulle være. Men i øjeblikket er vinden ved at vende. Der er tendenser i tiden, der peger på at flere går væk fra den globale mødeplads og søger hen imod mindre og lokale netværk. Fra macro- til microunivers. Det åbner nye muligheder for forskningsbibliotekerne til formidling og dialog til og med vores brugere. Vi kan oprette små, tætte netværk omkring et emneområde eller studie og derved få tættere kontakt til studerende og forskere.

Nogle af de mulige værktøjer er Ning og Meetup.com

Et eksempel, der dog er opbygget omkring er undervisningforløb er uddybet i disse to indlæg:

- Gearing up for New LIS Class Sites

- Enhancing WordPress-as-LMS: Classes at Tametheweb.com

Her har de benyttet WordPress med tilhørende plugins, applikationer m.m. til at opbygge et LMS. Funktionaliteten er dog så udbygget et det sagtens kan genbruges som et form for community eller forum. Fordelen ved WP er jo også den mangfoldighed af hjælpeprogrammer, der gør at man kan opbygge og tilpasse lige efter egne ønsker og behov. I artiklen er der desuden links til WP plugins.

Links til WordPress:

WordPress MU

BuddyPress (forum)

bbPress (socialt netværk)

Comments are closed.

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.