Vær synlig og skab alliancer

October 5th, 2010 af Søren Madsen

Det lyder jo næsten som sloganet til et reality show. Men det handler om, at bibliotekerne skal til at komme ud af starthullerne. Der er krise og derfor kamp om midler og position i universitetsverdenen. Derfor skal bibliotekerne være synlige og fremme hvor beslutningerne tages.

Det er et af budskaberne i dette indlæg Butting In: A TTW Guest Post by David Wedaman. det kan også hentes som “Butting In” i PPT.

David Wedaman er bekymret for bibliotekernes fremtid. Universiteterne vil ændre sig, uddannelserne, undervisningen og forskningen vil gå nye veje uden vi følger med. Det skal der laves om på.

Han opstiller 10 måder hvor på vi kan komme med i udviklingen:

1. Get into the places where the future of your institution is being figured out
2. Be unified
3. Invest in R&D
4. Paint a vision of your institution’s future. Put yourself in it
5. Don’t use jargon
6. Cause projects to be that are symbolic
7. Develop street cred and presence and allies
8. Leverage space
9. Open your books
10. Learn from politics

Han ser fordelene for bibliotekerne, at de fleste godt kan lide biblioteker og de andre også søger samarbejdspartnere. Ulempen er, at mange måske ikke rigtigt ved, hvad det er et bibliotek laver og kan. Så derfor opfordrer han til, at bibliotekerne gør en aktiv indsats for at være med også i fremtiden.

Læs David Wedamans blog, hvor du også kan finde Butting In.

Det er bedre at skabe fremtiden end at længes efter fortiden.