til forsiden

En uge med e-bøger i fokus

March 2nd, 2011 af Søren Madsen

E-bøgerne har igen været i fokus i den seneste uge.

Leif Davidsen har i en kronik i Politiken klart sagt E-bøger – nej tak. Hans begrundelse er, at der ikke vil være nok penge i det i fremtiden for farfatterne. Han får også lige lejlighed til at fyre en bredside af mod bibliotekerne. Sten Løck tager udgangspunkt i Leif Davidsens kronik og spørger Er e-bøger skriften på væggen for danske forfattere?

Andy Woodworth udstikker The eBook User’s Bill of Rights.

HarperCollins kom i vanskeligheder, da de forsøgte at begrænse mulighederne for at udlåne e-bøger i USA. Læs mere The Publisher of Tolkien Has Taken a Business Lesson from Sauron (med links). De forsøgte at forklare sig og åbne op for en diskussion i et Open Letter to Librarians.

2 Responses to “En uge med e-bøger i fokus”

 1. Anette B Says:

  Man kan fristes til at synes, at forfatterne reagerer lidt som musikbranchen på al piratkopieringen… De bliver nødt til at komme ind i kampen. Med den udvikling der har været – og er – igang på den internationale scene, tror jeg simpelthen ikke de kan komme udenom, at bogkøbere søger mod nye græsgange.

  For pokker da, hvem ville ikke gerne have en elektronisk bogreol i et lille-bitte device, istedet for på deres bogreol?! Jeg tror i øvrigt de fleste ved, hvad bøger VEJER når man skal flytte adresse. For ikke at tale om, hvad de fylder. Så fra forbrugerens side kan jeg sagtens forstå deres ræsonnement.

  Vi lever i en global verden, hvor vi er infiltret i en grundig suppedas med hinanden. Det vil sige – udlandet kommer til Danmark, og e-bogslæsere/e-bøger påvirker de danske forbrugeres efterspørgsel. Det bliver de danske forfattere NØDT til at forholde sig til. Og reagere på. Men fra et forfattersynspunkt kan jeg sagtens forstå dem, for hvem synes det er sjovt, når ens levegrundlag trues? Så reagerer man jo.
  Men for ikke at miste chancen for at hoppe på e-bogstoget (aka miste omsætning), bliver de nøst til at finde nye strategier for at sælge. Fx sælge ekstra lækre bøger med ekstra content (kun i bogform), lave “samlereksemplarer”. Gøre deres bøger flottere, så det er nogen man har LYST til at have stående (det er jo de færreste, der praler med deres paperbacks ikke…).
  Alternativt lave historier, der KUN findes på e-bogsformat. Ja, der er masser af muligheder, men det handler om at komme igang, hvis de vil have noget omsætning! For e-bogen forsvinder altså ikke, selvom de gerne vil have det…

 2. Anette B Says:

  For et prima eksempel på, hvordan man kan merge forfatterskab, markedsføring, business og e-bøger: http://www.eloisajames.com

Chat line is open
Name
Cancel
Make sure that you can see yourself.
Click "Allow" if prompted.
Tip: Wear headphones for better audio
Cancel
You're on the air!
Video chat is open in another browser window or tab.
Video Chat Hidden
You were disconnected. Please check your internet connection and refresh to join.